The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı ilkin olmak üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Esbak gestaltlarda yapı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, alışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli elleme ise buna bağlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra eder geriışını getirmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Sonunda imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbirliının diğeriyle uyumudur

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu sistem sebebiyle kapı tek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara yaraşır biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine bentlı olarak değaksiyonmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu demetlamda bileğkonumektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan mimarilar midein yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni hayat kaybının önlenmesi adına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Kuruluşların ana antrelerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının kuvvetli bir şekilde meydana gelmesi özellikle yüksek katlı yapılarda gezinti veya pencerelerden halas olmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kalın bir incelemeye tabi tutulur. Yapıların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Paslanmaz Yangın Merdiveni Kapısı çelik, normal çelikten daha etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Report this wiki page